Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

"Ieder cliënt is anders, dat maakt het werk uitdagend"


“Hoe divers werken in de zorg is, dat ervaar ik iedere dag. Het werken met mensen, zorgen en verzorgen, het contact met collega’s maken iedere dag een andere dag. In de 7 jaar dat ik bij Nieuw Unicum werkzaam ben heb ik enorm veel geleerd. Naast verzorgen en het verrichten van medische handelingen heb ik er zelfs leren behangen!”

Zeven jaar geleden begon ik in een stagefunctie bij Nieuw Unicum, vervolgens heb ik er gewerkt als weekend hulp en nu als verzorgende IG in opleiding. In juni ben ik klaar met mijn opleiding maar het bevalt me goed dus ik blijf hier zeker nog werken. Ook met mijn diploma op zak wil ik graag nog nieuwe dingen leren door bijvoorbeeld het volgen van een EHBO- en BHV-cursus. Bij Nieuw Unicum worden de kansen gecreëerd en geboden, als je aangeeft wat je wensen zijn dan is er zeker ruimte om die te bespreken en samen de mogelijkheden te onderzoeken om deze te realiseren.

Het mooie aan mijn werk is vooral het contact met cliënten. Doordat je elkaar vaak ziet en langdurig met elkaar omgaat leer je elkaar goed kennen. Het begint altijd met een naam. Voor veel cliënten is het nog best lastig om een naam te onthouden, zij zien meerdere mensen en door hun handicap hebben ze vaak ook cognitieve problemen. Ik herinner mij een situatie waarbij mijn naam voor een cliënt lastig te onthouden was. Nadat ik mijn naam had gespeld, herhaalde hij dit en het volgende moment dat ik hem zag spelde hij mijn naam, letter voor letter, helemaal foutloos. We moesten er samen erg om lachen. Dit is een mooi voorbeeld van werken in de zorg, niet alleen de verzorging wordt specifiek afgestemd op de cliënt, maar ook de communicatie en omgang is voor iedere cliënt anders. Naast medische handelingen leer je hier veel over het omgaan met mensen.

De afwisseling van dag- en avonddiensten ervaar ik als prettig. En de afwisseling zie ik ook terug in mijn werkzaamheden. Naast de verzorging van cliënten hebben mijn collega en ik ook een keer de kamer van een cliënt behangen. Ook dat is zorg. Samen bijdragen aan een prettige leefomgeving en gezondheid van onze cliënten. Een mooie uitdaging, iedere dag weer!

Cynthia Boersbroek

 

Lees ook het verhaal van Aygun! Wil je weten waar Nieuw Unicum voor staat klik dan hier.

 

Cynthia en Aygun zijn ook te zien in deze video's:

  

Heb je ook interesse in een baan in de zorg? We bieden je de mogelijkheid om een dagdeel met een zorgmedewerker mee te lopen om te kijken om met elkaar kennis te maken en kun je zelf ervaren of er bij Nieuw Unicum een toekomst voor je is. Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden