Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Verklaring omtrent gedrag

Bewijs van goed gedrag


Bij Nieuw Unicum werken we veelal met kwetsbare cliënten. We vinden het belangrijk om hun veiligheid te waarborgen en daarnaast streven we naar constante kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Om dit te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat alle nieuwe medewerkers, stagiaires en vrijwilligers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarom kan een aanstelling bij Nieuw Unicum alleen plaatsvinden als je een VOG kunt overleggen.

Wat is een VOG?
Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag geen bezwaar oplevert voor de functie. Een VOG staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Hoe vraag je een VOG aan?
Dat doe je online via http://www.vog-aanvraag.nl. Je hebt hiervoor je DigiD nodig.  Hier geef je aan waarvoor je je VOG nodig hebt en welk screeningsprofiel je wilt gebruiken (nr. 45). Betaal via iDEAL, PayPal of Credit Card 7,50. Binnen 24 uur ontvang je een mail van Justis met details van jouw aanvraag. Je controleert dit en bevestigt door in te loggen met je DigiD. Vervolgens betaal je het resterende bedrag van € 33,85.

 

Controle gegevens
Alle gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar het COVOG, het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit orgaan geeft de verklaring af namens de minister van Justitie en veiligheid. In principe wordt er vier jaar teruggekeken bij het onderzoek voor een VOG. Je krijgt je VOG toegestuurd op je (post)adres. 
 

De originele VOG dien je binnen een maand na indiensttreding bij P&O in te leveren. De betaling voor de aanvraag kun je, nadat je je de VOG hebt ontvangen, declareren via Afas Insite.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden