Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Terug- en vooruitblik: tijd voor toekomstplannen

Geplaatst op 06-07-2020

De hele wereld, de Nederlandse samenleving en wij bij Nieuw Unicum zijn half februari opgeschrikt door een verschrikkelijke pandemie. Gezien de kwetsbaarheid van de bewoners waren we onmiddellijk alert. Een crisisteam werd gevormd en er werden ingrijpende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo mochten bewoners (hoe moeilijk ook) geen bezoek meer ontvangen en werden dagbestedingsactviteiten gestaakt. Desondanks bleken begin april meerdere bewoners besmet met het coronavirus. Zij werden verpleegd op onze eigen cohort-verpleegafdeling.

Spanning en onzekerheid
Onze medewerkers werkten wekenlang onder extreem grote druk. De spanning en onzekerheid waren groot. Toch was het mooi om te zien hoezeer iedereen met elkaar verbonden bleef. Bijzonder was ook dat onze bewoners en medewerkers heel veel warme aandacht mochten krijgen van bekenden en onbekenden om ons heen. Er kwamen spontaan kaartjes, tulpen, pizza’s, paaseitjes, gebak, cupcakes, rozen en nog veel meer. Ook werden bewoners verblijd met muziekoptredens in de buitenlucht.

Langetermijnplannen weer mogelijk
Terwijl ik dit schrijf, zijn we ruim twee maanden vrij van besmetting. Bewoners genieten weer van het bezoek van hun geliefden. Behandelingen zijn opgestart en ook een ommetje of kappersbezoek is mogelijk. Er is zelfs weer energie en tijd om zaken op te pakken die voor Nieuw Unicum voor de langere termijn belangrijk zijn; de verbindingen met onze partners in de MS-wereld, de professionalisering van het MS Expertisecentrum, de contacten met overheden over het vastgoed en het overleg met financiers over passende bekostiging van de bijzondere zorg en behandeling die wij als Nieuw Unicum bieden. Tegelijkertijd blijven we op onze hoede. Het coronavirus is niet uitgedoofd.

Ik wens eenieder een goede en gezonde zomer!

Marten de Bruine, Bestuurder Nieuw Unicum


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden