Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Trekkersrol bij opzetten kennisnetwerk progressieve MS

Geplaatst op 01-07-2020

Nieuw Unicum is door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidszorgonderzoek en zorginnovatie, aangewezen om een kennisnetwerk progressieve MS langdurige zorg te vormen. Ook zijn we betrokken bij het opzetten van een infrastructuur voor wonen, zorg en behandeling van mensen met progressieve MS.

Dit betekent dat wij dit jaar en de komende jaren van de overheid geld krijgen om ons werk op dit punt verder uit te bouwen.

Kwaliteit van leven
Het doel van het kennisnetwerk progressieve MS langdurige zorg is het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van kennis op het gebied van de zorg en behandeling van de gevolgen van progressieve MS in de langdurige zorg. Ook externe MS-netwerken kunnen zich hierbij aansluiten. Zo kunnen we gezamenlijk de behandeling van de gevolgen van progressieve MS en dus de kwaliteit van leven voor mensen met MS verbeteren. Zowel voor de intramurale als de thuiswonende patiënten in heel Nederland.

Weinig patiënten, complexe zorgvraag
We trekken hierbij op met enkele andere landelijke koplopers die zich op hun beurt hebben gespecialiseerd in het syndroom van Korsakov, de ziekte van Huntington, NAH (niet aangeboren hersenletsel) en de complexe LVG (licht verstandelijk gehandicapten)-zorg. Ook deze organisaties werken, net als wij, met een relatief klein aantal patiënten die een complexe zorgvraag hebben.

Op de site van ZonMw, staat een uitgebreid interview met Marten de Bruine.https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/nieuw-unicum-50-jaar-pal-voor-mensen-met-ms/


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2021 - alle rechten voorbehouden