Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Nieuws


Bekijk alle berichten

Uiterlijk 15 juni versoepeling bezoekregeling

Geplaatst op 22-05-2020

Deze week heeft de overheid nieuwe versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. Ook voor de zorginstellingen zijn de maatregelen aangepast. Uiterlijk 15 juni zorgen wij ervoor dat de mogelijkheden om op bezoek te komen verruimd worden. Wij gebruiken de komende tijd om met een goed doordacht plan hiervoor te komen. De datum van 15 juni is conform de afspraken tussen de overheid en de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland), de koepelorganisatie waar Nieuw Unicum bij aangesloten is.

We begrijpen maar al te goed hoe verdrietig deze periode voor de bewoners en hun familie/naasten is om elkaar niet op de vertrouwde manieren te kunnen zien. Het huidige bezoekverbod is ingegeven door de noodzaak om bewoners en zorgverleners te beschermen tegen het coronavirus en om verdere verspreiding te voorkomen. Nu het virus langer bij ons blijft, is het zwaar voor bewoners, hun naasten en ook voor de zorgmedewerkers om dit nog langer vol te houden. Vandaar dat we sinds een aantal weken een bezoekmogelijkheid georganiseerd hebben voor de bewoners op de hoofdlocatie en sinds vorige week ook voor de bewoners van Zandvoort-Noord en Zandvoort-Centrum.

We hopen snel ons plan voor een uitgebreidere bezoekmogelijkheid en de voorwaarden die hiermee gepaard gaan, te kunnen delen met de mantelzorgers. Wij gaan uitermate zorgvuldig met deze uitdaging om en vinden daarbij het welzijn en de gezondheid van onze bewoners het belangrijkste gegeven.

 


Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden