BBL Verzorgende IG

Functieomschrijving

Wil jij graag werken in de zorg als Verzorgende IG maar je beschikt nog niet over de juiste opleiding? Start bij ons je zorg carrière! Nieuw Unicum is een erkend leerbedrijf en biedt de mogelijkheid om via een BBL traject jouw diploma MBO 3 Verzorgende IG te behalen. Je komt bij ons in dienst en gaat het vak leren in de praktijk en gemiddeld één dag in de week naar school.


Wat jij doet als Leerling Verzorgende
Jij gaat onze bewoners verzorgen en begeleiden. Je werkt in een hecht team van zo’n 20 collega’s op een groep van ongeveer 18 bewoners. Je krijgt de eerst 2 maanden de tijd om te wennen aan je nieuwe werkomgeving en je collega’s en de bewoners beter te leren kennen!

De zorg voor onze bewoners is door hun fysieke en cognitieve handicap vaak uitdagend en vooral afwisselend, dit is volgens onze Verzorgende IG juist wat het werken bij Nieuw Unicum zo bijzonder maakt. Doordat jij zoveel plezier in je werk hebt, heeft onze bewoner een goede dag!


Hoe ziet een werkdag er uit?
Je start de dag met een korte overdracht met de voorgaande dienst. Jullie verdelen de zorg in het team en de zorgdossiers worden doorgenomen. De eerste bewoners worden wakker. Jij verzorgt de ADL en begeleidende werkzaamheden. In het digitale dossier check je de nodige wondzorg. Na de lunch breng je een bewoner naar de tandarts (binnen Nieuw Unicum).

Het zonnetje schijnt, je loopt een rondje door de duinen met een bewoner in de rolstoel. Je brengt een aantal bewoners naar rolstoeldansen, zwemmen en houtbewerking. In de tussentijd leeg je een stoma en meet je de bloeddruk van een bewoner op. Je sluit je dag af met een gezamenlijke team overdracht voor het volgende team. Het zonnetje schijnt nog en je besluit met collega’s wat te gaan drinken.

Opleidingstraject BBL Verzorgende IG
Gedurende de opleiding ga jij gemiddeld één dag per week naar school en werk je daarnaast mee binnen jouw team. Hierbij werk je gemiddeld 24 uur per week, je start de eerste periode in de dagdienst maar gaat daarna ook meedraaien op de avond- en weekenddiensten en later ook de nachtdiensten.

Wij verzorgen de opleiding en betalen dan ook de opleidingskosten, daarbij betalen wij jou salaris op basis van het aantal uren dat je werkt en jouw lesdag wordt ook betaald!

Gedurende de opleiding word jij begeleid door één van onze praktijkopleiders. Zij draagt zorg voor de coördinatie en continuïteit van jouw leerproces. Er is maandelijks een gesprek met de praktijkopleider. Daarnaast word je in je dagelijkse werkzaamheden begeleid door een werkbegeleider. Jij kan altijd met jouw vragen terecht en je ontvangt de begeleiding die nodig is om het traject samen tot een succes te maken.

Functievereisten

Waar jij voor zorgt

Geen zorgervaring of zorgopleiding? Geen probleem!

 • Minimaal een MBO 2 diploma of hoger;
 • Jij hebt drie jaar werkervaring na jouw opleiding;
 • Jij bent 32 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt geen bezwaar tegen wisselende diensten;
 • Woonachtig in een straal van 30 minuten vanaf Zandvoort;
 • Beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Werkervaring op het gebied van ADL is een pre;
 • Jij hebt passie voor de zorg!


Waar wij voor zorgen
Naast een opleiding én een nieuwe baan op een unieke locatie aan de rand van de duinen, bieden wij:

 • Inschaling op basis van de CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding;
 • Leer- werkovereenkomst;
 • Volledige vergoeding van de opleidingskosten inclusief boeken;
 • Lesdagen worden vergoed;
 • Eindejaarsuitkering 8,33%;
 • 8% vakantiegeld en 201 verlofuren per jaar (op basis van fulltime dienstverband);
 • Pensioenfonds zorg en welzijn;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Goede bereikbaarheid, zowel met eigen vervoer (gratis parkeren op terrein) als met het OV.


Werken bij Nieuw Unicum

Werken in een unieke tak van de zorg, Nieuw Unicum biedt een bijzondere leer- en werkplek. Bij Nieuw Unicum zijn we gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en multidisciplinaire behandeling van mensen met progressieve MS. Niet voor niets zijn wij MS Expertisecentrum. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel vinden bij ons een woon- en behandelplek. Onze bewoners zijn tussen de 18 en 70 jaar, hebben diverse achtergronden en kampen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen. Wij zijn ambitieus, leergierig en participeren in wetenschappelijk onderzoek naar MS. Daarbij werken wij nauw samen met andere MS-organisaties. Welke functie je ook hebt: het werk is afwisselend en uitdagend. Wij zijn trots op wat wij doen.

Wij bieden met 425 medewerkers zorg aan ruim 250 bewoners vanuit vijf locaties in de regio Zandvoort/Haarlem. Bekijk hier onze wervingsvideo.

Wil jij graag een BBL opleidingstraject bij Nieuw Unicum starten?
Voor meer informatie over kun je contact opnemen met Recruitment op 06-86846518 of via sollicitaties@nieuwunicum.nl.