Skip to content

Medewerker dagbesteding | Houtwerkplaats | 28-32 uur

ZandvoortDagbesteding

Functieomschrijving

Een passende dag-invulling betekent voor ieder mens iets anders. Door middel van groepsgerichte en individuele begeleiding ondersteun je mensen bij het hebben van een waardevolle dag-invulling. Ga jij graag de uitdaging aan? Jij gaat samen met enkele collega’s het verschil maken voor onze bewoners op het vlak van welzijn en dagbesteding in de houtwerkplaats.


Wat jij doet als medewerker dagbesteding
De bewoners van Nieuw Unicum hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan uitlopende activiteiten, hierbij is goede begeleiding essentieel. Jij richt je hierbij voornamelijk op het ondersteunen van bewoners bij de houtbewerking en bent samen met enkele andere collega’s verantwoordelijk voor de sfeer en het begeleidingsklimaat op de houtwerkplaats.


Je bespreekt met de bewoner wat voor hem of haar belangrijk is. Samen kijk je wat er mogelijk is als passende werkzaamheden in de werkplaats. Je nodigt de bewoners op een toegankelijke manier uit om (meer) samen te werken binnen ieders mogelijkheden. Je bent handig met gereedschap en bent bereid om van ervaren collega’s te leren hoe je steigerhout kunt bewerken. Je werkt samen met de bewoners aan opdrachten voor klanten.


Jij evalueert regelmatig met bewoners en collega’s, hoe gaat het met de bewoner en of het weekprogramma nog passend is. Het aanbod van werkzaamheden op de werkplaats kan veranderen naarmate de vraag en behoefte vanuit onze bewoners verandert. Hier speel je een actieve rol in. Je draagt zorg voor middelen, materialen en ruimtes op het vlak van kwaliteit, hygiëne en veiligheid.


Door je in te leven in de interesse en mogelijkheden van bewoners gecombineerd met kennis van en inzicht in complexe ziektebeelden (MS en NAH) kun jij passende begeleiding en coaching bieden. Elke zorgafdeling en buitenlocatie heeft een vaste aanspreekpunt vanuit het team dagbesteding: samen met zorgmedewerkers en behandelaren zoek je uit hoe jij de bewoner het beste kunt benaderen en stimuleren. Hierdoor krijgt iedere bewoner de aandacht en ondersteuning die hij of zij nodig heeft.


Jouw team
Jij zit in het team dagbesteding, dit team bestaat op dit moment uit 25 medewerkers. Wij maken gebruik van verschillende faciliteiten en ruimtes om de dag invulling voor mensen zo breed mogelijk te kunnen ondersteunen.

De mogelijkheden binnen Nieuw Unicum zijn heel divers! Er is veel ruimte voor sport en spel, materiaalbewerking, ontspanningsactiviteiten en we maken gebruik van multimedia. Hiervoor beschikken we over onder andere een kookstudio, een atelier, een kas en een muziekstudio. Ook werken wij als medewerker dagbesteding in de directe woonomgeving van de bewoners, voor het geval de activiteiten “buitenshuis” niet meer haalbaar zijn. Altijd gericht op de mogelijkheden van de bewoners.

In de avonduren en in het weekend organiseren we enkele activiteiten, dit betekent dat jij flexibel inzetbaar bent in de avond en in het weekend waarop deze activiteiten gepland zijn. Incidenteel vieren we lokale evenementen.

Vereisten

Je hebt belangstelling en inlevingsvermogen voor de leefsituatie van de bewoners. Je hebt ervaring met het begeleiden, coachen en in beweging brengen van mensen met lichamelijke, neurologische, gedragsmatige en cognitieve beperkingen. Je bent flexibel, neemt initiatief en kunt goed schakelen tussen verschillende type bewoners, hun behoefte en situaties. Je kunt zelfstandig werken, regelen en organiseren maar ook goed samenwerken. Je bent communicatief sterk, geduldig en toekomst gericht.

  • Diploma MBO 4 op het vlak van zorg en/of begeleiden (SPW of anders);
  • Je bent handig met gereedschap en/of houtbewerking;
  • Ervaring met de begeleiding van mensen met niet aangeboren hersenletsel is noodzakelijk;
  • Je hebt ervaring met methodisch werken;
  • Digitaal vaardig, bekend met MS Officepakket.

Meer over werken bij Nieuw Unicum


Waar wij voor zorgen

📝Jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband
💰 Salaris maximaal € 3.105,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (FWG 35)
💸 Eindejaarsuitkering (= 13e maand)
🕛 28-32 uur per week


Het volledige arbeidsvoorwaardenpakket vind je hier!


Ben jij onze nieuwe medewerker dagbesteding op de houtwerkplaats?

Solliciteer dan direct via de button!
Bel of app Annelies de Haan (HR adviseur) voor meer informatie over de functie via 023-5761258.

Zandvoort
€ 2.178 - € 3.105 per maand
Dagbesteding

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar