Skip to content

Persoonlijk begeleider met zorghandelingen | 24-32 uur

ZandvoortZorg

Functieomschrijving

Als persoonlijk begeleider biedt jij zorg en begeleiding aan onze bewoners. Wij vinden het belangrijk dat je er écht voor hen bent, goed luistert en vooral dat extra stukje aandacht geeft. Jij ziet aan hun gedrag precies wat de bewoner nodig heeft. Jij kijkt naar de wens van de bewoner en vertaalt deze naar mogelijkheden.

Er is een grote verscheidenheid in de bewonersgroep, dat betekent dat je als begeleider veel schakelt op een dag. Jij biedt hand in hand begeleiding, en brengt hierdoor structuur in de dag. Denk hierbij aan de dag opstarten, helpen met het aanleren van woonvaardigheden zoals opruimen en schoonmaken, boodschappen doen, samen aan administratieve taken werken of meegaan naar gesprekken met bijvoorbeeld de huisarts, behandelaar of tandarts. Dankzij jouw hulp en inzet ervaren bewoners een zo normaal mogelijk en betekenisvol leven. Het merendeel van je werk bestaat uit begeleiden van bewoners. Een aantal bewoners is rolstoel gebonden en vraagt verzorgende en verpleegtechnische handelingen.


Jouw eigen dag bestaat uit:

 • Helpen opstarten van bewoners;
 • ADL-verzorging en begeleiding (a.d.h.v. zorgkaart en benaderingswijze);
 • Begeleidingsgesprekken;
 • Woonvaardigheden oefenen;
 • Overleg met onder meer artsen, psychologen en maatschappelijk werkers, MS-verpleegkundigen, fysio- en ergotherapeuten.
 • Contact met familieleden en mantelzorgers;
 • Bijdragen aan en uitvoeren van het zorgplan;
 • In de avond eet je gezamenlijk warm, er wordt een maaltijd in de huiskamer bereid, dit kan samen met bewoners worden gedaan;
 • Lunch en avondeten is gezamenlijk voor mensen die dat gezellig vinden of hulp of begeleiding nodig hebben.


Als persoonlijk begeleider leer je bij Nieuw Unicum bijna dagelijks wat nieuws. Bijvoorbeeld over aangepaste (be-)handelingen. Onze behandelaren zorgen ervoor dat jij kennis en inzicht hebt in de ziektebeelden, zodat jij nog betere zorg kunt bieden, Daarnaast is er een uitgebreid trainings- en opleidingsprogramma.

Locatie Zandvoort Centrum
Onze buitenlocatie Zandvoort Centrum is het thuis van 19 bewoners (30-70 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in combinatie met lichamelijke beperkingen. Zij kunnen niet zelfstandig wonen en ontvangen de benodigde zorg in hun eigen appartement.

Er zijn 19 appartementen op deze locatie. Het is een zelfsturende locatie. Het team bestaat uit 25 collega’s. In onze ruime huiskamer met grote keuken worden ook kookdiensten gedraaid. Wij bereiden hier verse maaltijden voor onze bewoners.


Rooster
Binnen het team werk jij dag- en avonddiensten volgens een wisselrooster. Dit betekend dat jij ook in de weekenden ingezet wordt, met een maximum van om het weekend werken. Nachtdiensten komen ook voor, dit is ongeveer 1 keer per maand 2 nachten. Wij verwachten van jou dat je in de vakantieperiodes bereid bent om wat vaker een nachtdienst te draaien. 

Vereisten

Je straalt rust en vertrouwen uit en beschikt over geduld, tact en kunt goed grenzen aangeven. Je weet uitdagende situaties creatief op te lossen, je benaderingswijze per bewoner aan te passen en structuur te bieden. Jouw daadkracht, inlevingsvermogen en gevoel voor humor helpen hierbij.

 • Diploma mbo MMZ niveau 3 of 4 / SPW niveau 3 of 4 / persoonlijk begeleider niveau 3 of 4;
 • Je beschikt over aanvullende applicatie voor verzorging (en verpleging) of je bent bereid deze te behalen;
 • Jij zet wat het beste is voor de bewoner centraal in jouw werkzaamheden;
 • Kwaliteit van zorg én begeleiding staat bij jou voor op.


Meer over werken bij Nieuw Unicum


Hier zorgen wij voor:
📝Direct een vast contract!
💰 Salaris mbo 3 niveau maximaal € 3.198,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (FWG 35)

💰 Salaris mbo 4 niveau maximaal € 3.749,- bruto per maand o.b.v. 36 uur (FWG 45)
💸 Eindejaarsuitkering (= 13e maand)
🕛 24-32 uur per week

Het volledige arbeidsvoorwaardenpakket vind je hier!

Ben jij onze nieuwe begeleider MMZ / SPW?
Solliciteer dan direct via de button!
Bel of app Stephanie Bos (recruiter) voor meer informatie over de functie via 06-86846518.

Zandvoort
€ 2.178 - € 3.640 per maand
Zorg

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar