Verzorgende IG - specialisatie beademing

Functieomschrijving

Werken als Verzorgende IG op de afdeling Meeuwenhof met bewoners, die beademing krijgen, betekent meer uitdagingen in specifieke handelingen. Je volgt hiervoor een speciale opleiding. Deze opleiding verzorgen wij in samenwerking met het Centrum voor Thuisbeademing (CTB). Daarnaast ga jij de vaardigheden oefenen in ons skillslab en onder supervisie op de afdeling zelf. Dit om alle voorbehouden en risicovolle handelingen rondom beademing te leren en in de praktijk te brengen.


De leeftijd van de bewoners op de afdeling varieert van 29 tot 70 jaar. Samen met jouw collega’s zorg je voor 19 bewoners die als gevolg van multipele sclerose en bepaalde spierziektes non-invasieve en invasieve beademing nodig hebben. 


De handelingen die bij invasieve beademing voorkomen zijn complex en de handelingen die worden toegepast zijn onder andere: uitzuigen van de bovenste luchtwegen, verwisselen van gehele trachea canule, aan- en afsluiten van de beademing, balloneren, airstacken en hoestmachine behandeling.

Er komen steeds meer medische handelingen vanuit het ziekenhuis naar onze zorginstelling. Dit houdt in dat wij veel van onze handelingen verder blijven ontwikkelen en dat jij betrokken bent bij o.a. handelingen op het gebied van de benodigde wond-, incontinentie- en stomazorg.


Jan (Hoofd Zorg)

“Als jij een passie hebt voor de zorg dan bieden wij jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als Verzorgende."


Wat maakt werken bij ons uniek?
Elke dag kom je weer een stukje meer te weten, is het niet over de bewoner dan is het over een handeling of leren om te gaan met het gedrag van de bewoner. Iedere maand vinden casuïstiek besprekingen plaats in samenwerking met een van onze psychologen. Zo krijg jij meer inzicht hoe om te gaan met het gedrag van de bewoner. Je kunt veel leren binnen Nieuw Unicum middels trainingen en opleidingen gericht op de zorg voor onze bewoners maar ook veel van jouw directe collega’s. Wij hebben alle disciplines in huis, denk bijvoorbeeld aan logopedie, fysio- en ergotherapie, een verpleegkundig consulent maar ook een tandarts.

Hilde (Teamleider Meeuwenhof)

“Door de progressie van het ziektebeeld blijf je continu nadenken over wat de beste zorg is voor de bewoner en hoe je tijdig kunt anticiperen. ”

Het team
Binnen de Meeuwenhof bestaat het team uit 27 collega’s (20 FTE); Teamleider Zorg, EVV 3 en 4, Verpleegkundige, Verzorgende, Zorgassistent, medewerker Huiskamer en Huishouding, leerlingen en stagiairs.

Naast het bieden van juiste en deskundige zorg is het creëren van een prettige woon- en leefomgeving voor de bewoners ook belangrijk. Zo heeft de Meeuwenhof een eigen huiskamer waar niet alleen de bewoners samen komen voor een kop koffie, thee of een maaltijd maar ook het team geregeld even aanschuift om een praatje te maken. Er heerst een informele werksfeer en wij doen het echt samen. Naast hard werken vinden wij plezier ook heel erg belangrijk!

Functievereisten

Waar jij voor zorgt

 • Diploma MBO Verzorgende IG niveau 3;
 • Of een diploma MBO SPW niveau 3 met aanvullende applicatie voor verzorging en verpleging;
 • Ervaring met beademing of bereidheid om de opleiding te volgen;
 • Jij bent 24 tot 32 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt mensenkennis en bent stressbestendig.

Waar wij voor zorgen

Naast een nieuwe baan op een unieke locatie aan de rand van de duinen, bieden wij:

 • Opleiding chronische beademing via het CTB;
 • Inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 max. € 2766,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband 36 uur);
 • Per 1 juni 2021 een loonsverhoging van 3,15%;
 • Vast contract;
 • Eindejaarsuitkering 8,33%;
 • 8% vakantiegeld en 201 verlofuren per jaar (op basis van fulltime dienstverband);
 • Pensioenfonds zorg en welzijn;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Goede bereikbaarheid, zowel met eigen vervoer (gratis parkeren op terrein) als met het OV;
 • Meerkeuze systeem voor overige arbeidsvoorwaarden met o.a.; een fietsenplan, laptopregeling etc.

Werken bij Nieuw Unicum

Wij bieden met 450 medewerkers zorg aan ruim 250 bewoners vanuit vijf locaties in de regio Zandvoort/Haarlem. Bekijk hier onze wervingsvideo. Meer lezen over werken bij Nieuw Unicum? https://werkenbijnieuwunicum.nl/

Ben jij onze nieuwe Verzorgende IG?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Recruitment op 06-86846518 of via sollicitaties@nieuwunicum.nl.