Skip to content

Vrijwilligerswerk

Wil jij graag iets betekenen voor een ander? Er zijn verschillende vrijwilligers mogelijkheden bij Nieuw Unicum. Mede door onze 61 vrijwilligers genieten onze bewoners dagelijks van leuke activiteiten. Zij zijn hier enorm dankbaar voor!

Werken bij Nieuw Unicum

Vrijwilligers mogelijkheden

Activiteiten

Jij wilt graag iets voor een ander betekenen. Onze bewoners hebben progressieve MS en niet-aangeboren hersenletstel. Activiteiten zijn voor hun daardoor uitdagender dan voor de meeste anderen. Wij zorgen daarom voor maatwerk in activiteiten. De lach op het gezicht van onze bewoner, dat is waar het om gaat!

Van koken tot tafeltennis, van handwerken tot film kijken. Wij hebben heel veel dagbestedingsactiviteiten. Onze bewoners zijn divers qua leeftijd en achtergrond, dus ons team ook.

Waar wij voor zorgen

Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers en doen daarom graag iets terug. Jij start met een introductieperiode met professionele begeleiding. Door scholing m.b.t. MS en niet-aangeboren hersenletsel, nemen wij je mee in de ziektebeelden van onze bewoners. Jij weet daarna hoe je hier het beste op in kunt spelen.

Ondanks dat het vrijwilligerswerk is, vinden wij vooral dat jij geen kosten hiervoor moet maken. Jij ontvangt dus een kilometervergoeding van 8 cent per km, tot een maximum van 30 km enkele reis.

“Ik vind het belangrijk dat er ruimte is om te vernieuwen, dit passen we ook toe binnen onze activiteitenbegeleiding. Plezier in het werk is van groot belang, we zijn er voor de bewoners. Je krijgt voldoening als je de bewoner met een glimlach op zijn of haar gezicht de activiteit ziet bijwonen.”

Jan van Gelder Hoofd dagbesteding en zorg

Ik word vrijwilliger!

Kom eens vrijblijvend kennismaken. Wij vertellen je graag wat er mogelijk is. Jouw inzet wordt afgestemd op jouw interesses en talenten. Het enige wat wij van jou vragen is vaste beschikbaarheid in de week; zeg één of twee keer in de week. Het is vereist om een VOG aan te vragen, deze wordt door ons betaald!

Contact Cora Bel | 023-5761369 | vrijwilligers@nieuwunicum.nl 

Een unicum aan zorg.