Overslaan naar content

BBL Verzorgende IG

Onze vijfde klas is per 1 november 2023 gestart. Heb je deze kans gemist? Laat je gegevens achter via het sollicitatieformulier of neem met ons contact op voor meer informatie. Je kunt altijd voor die tijd al direct ervaring op doen binnen de zorg!

Maak kennis met Martijn en Maureen.

Modules opleidingstraject

ADL en verpleegtechnische handelingen

Wij nemen je tijdens jouw opleiding volledig mee in de verschillende algemene dagelijke levensverichtingen (ADL), hoog complexe ADL en medische zorghandelingen. Denk aan; bloeddruk meten, stoma's verwisselen, maar ook het wassen en aankleden. Deze handelingen kun je direct toepassen tijdens je werkdagen op de afdeling. Je wordt hierbij ondersteund door de werkbegeleiders.

MS en NAH ziektebeeld

Het merendeel van onze bewoners heeft progressieve MS en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij kunnen niet meer zelfstandig wonen. Jouw hulp is daarom extra waardevol! Wij leiden jou volledig op hoe jij het beste voor bewoners kunt zorgen. De ene bewoner kan nog zelfstandig met de rolstoel op pad, de ander communiceert nog maar heel beperkt. Iedere dag is hierdoor anders en uitdagend!

Cognitieve vaardigheden

Wij kunnen niet zonder onze cognitieve vaardigheden. Deze hersenfuncties zorgen dat we informatie verwerken en leren van onze ervaringen. Zoals onthouden, plannen, redeneren en beslissen. Je leert vanuit jezelf ook de vertaalslag te maken naar de bewoner toe. Waar heeft de bewoner ondersteuning bij nodig en wat kan jij hun bieden. Dit doe je met het multidisciplinaire team.

Overige handelingen

Naast de zorghandelingen en de communicatie met bewoners zijn er natuurlijk nog veel meer verantwoordelijkheden die bij jouw rol als verzorgende horen. Wij zorgen dat je ook hier volledig in opgeleid wordt, denk aan; rapporteren, zorgplan bijstellen, kostenbewust werken, ergonomisch werken en ook rouwverwerking en begeleiding bij verlies.

Salaris

Jij ontvangt een salaris voor 32 uur per week en Nieuw Unicum betaalt de gehele opleiding. Zo krijg jij de kans om een diploma te behalen met behoud van een maandelijks salaris.

De inschaling is gebaseerd op de CAO gehandicaptenzorg. Wij kijken naar jouw huidige opleidingsniveau, aantal jaren werkervaring en type werkervaring.

Werkdagen

Je werkt 26 uur per week mee op een vaste afdeling. Wij werken met dag-, avond- en nachtdiensten, waarbij de nachtdiensten tijdens het opleidingstraject nauwelijks voor komen. Je werkt met een wisselend rooster. Je ontvangt het rooster een maand van te voren. Wel zo handig met je privé afspraken. Dagdienst 07:00 - 15:30 uur Avonddienst 14:45 - 23:15 uur Nachtdienst 22:45 - 07:15 uur

Opleidingsdag

Iedere week heb jij een opleidingsdag. Wij werken samen met verschillende opleidingsinstituten. De opleidingsdag (6 uur) vindt plaats op de hoofdlocatie bij Nieuw Unicum. De docent geeft jou wekelijks les en wisselt daarbij af tussen praktijk en theorie.



Werkbegeleiders

Tijdens het opleidingstraject zijn de werkbegeleiders aanwezig om jou te ondersteunen en coachen bij het uitvoeren van alle zorghandelingen. Jij wordt begeleidt door een eigen werkbegeleider die gekoppeld is aan jouw team en afdeling.

Sollicitatieprocedure

Wij kunnen ons goed voorstellen dat een carrièreswitch en/of opleiding starten best spannend is. Wij zorgen daarom dat je tijdens de sollicitatieprocedure goed kennismaakt met de zorghandelingen en Nieuw Unicum.

  1. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Jij ontvangt binnen één werkweek een terugkoppeling. Wil je liever eerst even bellen om te kijken of het bij je past? Neem contact op met onze recruiter Stephanie via 06-86846518.

  2. Telefonisch kennismakingsgesprek (20 - 30 min) Als jouw profiel aansluit nodigt onze recruiter je uit voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Wij horen graag meer over jou, en vertellen jou ook meer over het opleidingstraject.

  3. Sollicitatiegesprek Sollicitatiegesprek op kantoor met een Teamleider van een zorgafdeling en de HR adviseur.

  4. Reken- en taaltoets Een belangrijke stap in de procedure is een online reken- en taaltoets. De toetsuitslag geeft aan of jij beschikt over mbo 3 werk- en denkniveau. De toets wordt aangeboden door het opleidingsinstituut.

  5. Meeloopsessie op de afdeling (07:00 tot 10:00 uur) Tijd voor een kennismaking met de zorg. Jij gaat meelopen met de werkbegeleider op jouw toekomstige afdeling. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verschillende zorghandelingen, bewoners en het team. Aansluitend is er een tweede sollicitatiegesprek met de teamleider en opleidingen.

  6. Arbeidsvoorwaardengesprek Toetsen behaald en na de meeloop nog steeds enthousiast? Wij voegen jou graag toe ons team. Jij ontvangt een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Zodra jij akkoord bent, mogen wij je feliciteren met je nieuwe baan als leerling Verzorgende IG!

Een unicum aan zorg.