Overslaan naar content

Verzorgende IG

Onze bewoners hebben een relatief jonge leeftijd. Het merendeel heeft progressieve MS of niet-aangeboren hersenletsel, allemaal met een eigen ziektebeeld. Dit zorgt voor veel afwisseling in jouw werk, terwijl je door de langdurige zorg wel een band opbouwt.

Maak kennis met Claudia en Mirza

Wat jij doet als Verzorgende IG

MS en NAH ziektebeeld

Het merendeel van onze bewoners heeft progressieve MS of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij kunnen niet meer zelfstandig wonen. Jouw zorg is dus extra waardevol! Wij leiden jou volledig op in hoe jij het beste voor onze bewoners kunt zorgen. De ene bewoner kan nog zelfstandig met de rolstoel op pad, de ander communiceert nog maar heel beperkt. Iedere dag is dus anders en uitdagend!

ADL handelingen

Als Verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de ADL handelingen. Deze handelingen zijn bij ons net wat uitdagender, omdat 95% van onze bewoners in een rolstoel zit. Denk bijvoorbeeld aan het uit bed helpen met een tillift, of onder de douche helpen met een douche bed. Ook zelfstandig tandenpoetsen of naar het toilet gaan is lastig voor mensen met MS en/of niet-aangeboren hersenletsel.

Medische handelingen

Naast de ADL handelingen, ben je ook verantwoordelijk voor medische handelingen. Denk hierbij aan bloeddruk- en saturatie meten, medicatie toedienen, katheteriseren, injecteren, wondzorg, maar ook het verwisselen van stoma's. Het meerendeel van onze bewoners heeft een stoma. Door de verschillende ziektebeelden en fases van de ziekte, zijn de handelingen bij iedere bewoner anders.

Extra stukje aandacht

Onze bewoners tussen de 18 en 70 jaar oud, staan nog midden in het leven. Aandacht voor onze bewoner vinden wij daarom extra belangrijk. Zij zijn allemaal verschillend. Tijd voor een praatje, spelletje of wandeling door de duinen creeëren wij. Is er meer aandacht van jou nodig voor de medische handelingen? Er zijn afdelingsassistenten die jou ondersteunen in de aandacht voor de bewoner.

Rooster

Jij kiest zelf het aantal uren dat je bij ons wilt werken, dit kan tussen de 24 en 36 uur per week zijn. Je werkt op een vaste afdeling. Wij werken met dag-, avond- en nachtdiensten. Jij weet altijd een maand van te voren hoe je rooster eruit ziet. Wel zo fijn met het plannen van privé afspraken.

Vast contract

Jij bouwt een langdurige band met onze bewoners op. Wij bouwen graag een langdurige band met jou op, jij ontvangt daarom direct een vast contract!

Opleiding en training

Jij leert bij Nieuw Unicum bijna iedere dag iets nieuws. Dit komt mede door de ziektebeelden van onze bewoners. Wij vinden jouw ontwikkeling als Verzorgende IG belangrijk en investeren veel in opleiding en trainingen!

Onze locaties

Hoofdlocatie

Onze hoofdlocatie bevindt zich in de duinen van Zandvoort. Een prachtige locatie om te werken. Wij hebben een pad in de duinen gecreërd waar bewoners met hun rolstoel overheen kunnen. Er wonen hier bewoners met zowel progressieve MS als niet-aangeboren hersenletsel. In totaal hebben wij op de hoofdlocatie 11 afdelingen en ongeveer 200 bewoners. Ook de staffuncties, behandelzaken, dagbestedingsactiviteiten, zwembad, catering etc. bevinden zich op deze locatie.

Zandvoort Noord

Onze buitenlocatie Zandvoort Noord is een woonomgeving voor onze bewoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in combinatie met lichamelijke beperkingen. Zij kunnen niet zelfstandig wonen en ontvangen de benodigde zorg in hun eigen appartement.  Onze buitenlocatie in Zandvoort Noord bestaat uit 17 appartementen. Het pand waarin de appartementen zich bevinden delen wij samen met de RIBW en Stichting Pluspunt Zandvoort. Het team bestaat uit 24 collega’s.

Zandvoort Centrum

Onze buitenlocatie Zandvoort Centrum is het thuis van 19 bewoners (30-70 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in combinatie met lichamelijke beperkingen. Zij kunnen niet zelfstandig wonen en ontvangen de benodigde zorg in hun eigen appartement. 

Er zijn 19 appartementen op deze locatie. Het is een zelfsturende locatie. Het team bestaat uit 25 collega’s. In onze ruime huiskamer met grote keuken worden ook kookdiensten gedraaid. Wij bereiden hier verse maaltijden voor onze bewoners. 

Haarlem

Onze buitenlocatie Haarlem is een woonomgeving voor onze bewoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in combinatie met lichamelijke beperkingen, verslavingszorg en psychosociale aspecten. Zij ontvangen de benodigde zorg en begeleiding in hun eigen appartement.

Het pand met mooie tuin delen wij met reguliere woonappartementen, waarvan wij 18 appartementen hebben. In onze ruime huiskamer met grote keuken worden ook kookdiensten gedraaid. Wij bereiden hier verse maaltijden voor onze 19 bewoners.

Sollicitatieprocedure

Wij kunnen ons goed voorstellen dat een nieuwe baan soms spannend is! Wij zorgen daarom dat je tijdens de sollicitatieprocedure een volledig beeld krijgt van de zorg bij Nieuw Unicum, en de rol als Verzorgende IG.

  1. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Jij ontvangt binnen één werkweek een terugkoppeling van de recruiter.

  2. Telefonisch kennismakingsgesprek (20 - 30 min) Als jouw profiel aansluit nodigt onze recruiter je uit voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek horen wij graag meer over jou, en vertellen wij jou ook meer over de rol van Verzorgende IG bij ons.

  3. Sollicitatiegesprek Sollicitatiegesprek op kantoor met een teamleider en HR adviseur.

  4. Meeloopsessie op de afdeling (dagdeel) Na een positief sollicitatiegeprek plannen wij een meeloopsessie op de afdeling waar jij mogelijk gaat werken. Tijdens de meeloopsessie krijg je een duidelijk beeld van de verschillende zorghandelingen, onze bewoners en het team.

  5. Arbeidsvoorwaardengesprek Beide positief? Dan ontvang je via onze recruiter een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Zodra jij akkoord bent, mogen wij je officieel feliciteren met je nieuwe baan als Verzorgende IG!

Een unicum aan zorg.