Overslaan naar content

Medewerkers aan het woord

Benieuwd hoe het is om te werken bij Nieuw Unicum? Maak kennis met een aantal van je toekomstige collega's. Zij vertellen waarom zij voor Nieuw Unicum hebben gekozen.

Waarom ik hier werk

"Bij de zorgafdeling waar ik werk komt gedragsproblematiek door niet-aangeboren hersenletsel regelmatig voor. De combinatie van begeleiding en lichamelijke zorg is een goede uitdaging, ik leer veel en doe veel ervaring op."

Foss Verzorgende IG

Foss - Verzorgende IG bij Nieuw Unicum

"Bij MS verandert er zoveel in het lichaam, dat ziektes anders tot uiting kunnen komen. Het is heel leerzaam om hier naar te kijken. Het heeft veel toegevoegde waarde om te werken op een plek waar mensen wonen.” Teddy Arts

Teddy - Arts bij Nieuw Unicum

“Ik begeleid de BBL-leerlingen en de zij-instromers in de zorg. Ik leg uit hoe ze bepaalde handelingen kunnen verrichten en neem examens af. Het is een leuke uitdaging om te begeleiden. Iedere leerling heeft op een andere manier begeleiding nodig.”

Felice Werkbegeleider

Felice - Werkgebeleider bij Nieuw Unicum

"In mijn functie behandel ik bewoners en denk ik mee over innovatie. Zo kijk ik samen met het team hoe we dingen anders kunnen doen om ons zo verder te ontwikkelen. Je leert de bewoners goed kennen. Je komt ze op de gang tegen en maakt even een praatje. Dat is heel leuk!"

Lisanne Logopedist

Lisanne - Logopedist bij Nieuw Unicum

"Bewegingsgericht bezig zijn, spelletjes spelen, samen koken, belevingsgerichte activiteiten in kas, tuin en duin, muziek, schilderen, rust en ontspanning vinden bij klankschalen en meditatie of juist samen nieuwe dingen creëren in de Werkplaats, het Winkeltje en ’t Hoekje. Je vergeet soms hoe bijzonder het brede aanbod binnen Nieuw Unicum is."

Martine Teamleider dagbesteding

Martine - Teamleider dagbesteding bij Nieuw Unicum

"Hiervoor werkte ik in de sales en HR. Ik werkte veel met mijn hoofd en nu wil ik met mijn hart en handen werken. Ik liep een ochtend mee in de zorg en was om, het was hartelijk en warm, en dit gevoel is inmiddels alleen maar versterkt."

Marie-José Leerling Verzorgende IG

"Het contact dat ik heb met bewoners en collega’s vind ik heel waardevol. Er hangt een huiselijke en een goede sfeer. Als er bij de bewoner iets dwars zit, ga je het gesprek aan. Het samen naar een oplossing zoeken geeft mij voldoening."

Vera Verzorgende IG

"Wij vinden leren en ontwikkelen heel belangrijk. Dit doen wij samen en zoveel mogelijk op de werkvloer. Wij bieden een open en positief leerklimaat en professionele begeleiding voor stagiaires en leerlingen."

Martine Coördinator opleidingen

"Dit is de leukste baan die ik ooit heb gehad! Bewoners zien mij niet puur als een werknemer, maar ze zien mij echt als maatje. Ik heb altijd lol met bewoners. In deze baan kan ik mijzelf zijn."

Gerard Medewerker intern vervoer

"Ik begon met werken als huishoudelijk medewerkster. Nu 1,5 jaar later heb ik de kans gekregen om door te groeien. Je krijgt echte waardering. Dat is heel waardevol."

Emel Leerling zorg en welzijn

"De dynamiek binnen het team vind ik erg leuk. De doelgroep van Nieuw Unicum sprak mij aan. Daarom heb ik de switch gemaakt. Dat leek mij een grote uitdaging."

Ida Teamleider Zorg

"Bij ons in het opleidingstraject zitten collega's die al eerder ervaring in de zorg op hebben gedaan, maar vooral ook carrièreswitchers net zoals ik. Daarom krijgen wij begeleiding op maat. De dankbaarheid vanuit de bewoners geeft mij veel voldoening. Ik zou het iedereen aanraden!" Martijn Leerling Verzorgende IG

“Hiervoor had ik een secretariële functie op kantoor. De laatste jaren trok de zorg mij al. Ik vind dat ik nu echt nuttig werk doe, en als ik naar huis ga heb ik een leuke dag gehad. Ik haal zoveel voldoening uit mijn werk en kan het iedereen aanraden!” Maureen Leerling Verzorgende IG