Overslaan naar content

Medewerkers aan het woord

Benieuwd hoe het is om te werken bij Nieuw Unicum? Maak kennis met een aantal van je toekomstige collega's. Zij vertellen waarom zij voor Nieuw Unicum hebben gekozen.

Waarom ik hier werk

"Ik kom niet uit de zorg, maar het heeft altijd wel mijn interesse gehad. Ik merkte aan alles dat ik het over een andere boeg moest gooien. Bij Nieuw Unicum voel ik me echt thuis. De diversiteit aan bewoners en alle lieve collega’s zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga."

Alle Klaas Leerling Verzorgende IG

Alle Klaas - Leerling Verzorgende IG bij Nieuw Unicum

"Hier staat de zorg duidelijk centraal. Ik werk zelf niet direct in de zorg, maar ik heb wel het gevoel dat ik op deze manier bijdraag aan een zo comfortabel mogelijk leven voor de bewoners. Mijn collega’s zijn heel hulpvaardig dat maakt het allemaal makkelijker. Plannen is net puzzelen. Ik vind het heerlijk om te doen. " Klaas Planner

Klaas - Planner

“Ik begeleid de BBL-leerlingen en de zij-instromers in de zorg. Ik leg uit hoe ze bepaalde handelingen kunnen verrichten en neem examens af. Het is een leuke uitdaging om te begeleiden. Iedere leerling heeft op een andere manier begeleiding nodig.”

Felice Werkbegeleider

Felice - Werkgebeleider bij Nieuw Unicum

"In mijn functie behandel ik bewoners en denk ik mee over innovatie. Zo kijk ik samen met het team hoe we dingen anders kunnen doen om ons zo verder te ontwikkelen. Je leert de bewoners goed kennen. Je komt ze op de gang tegen en maakt even een praatje. Dat is heel leuk!"

Caroline Logopedist

Caroline - Logopedist bij Nieuw Unicum

"Bij de zorgafdeling waar ik werk komt gedragsproblematiek door niet-aangeboren hersenletsel regelmatig voor. De combinatie van begeleiding en lichamelijke zorg is een goede uitdaging, ik leer veel en doe veel ervaring op."

Foss Verzorgende IG

Foss - Verzorgende IG bij Nieuw Unicum

“Hiervoor had ik een secretariële functie op kantoor. De laatste jaren trok de zorg mij al. Ik vind dat ik nu echt nuttig werk doe, en als ik naar huis ga heb ik een leuke dag gehad. Ik haal zoveel voldoening uit mijn werk en kan het iedereen aanraden!” Maureen Verzorgende IG

"Het contact dat ik heb met bewoners en collega’s vind ik heel waardevol. Er hangt een huiselijke en een goede sfeer. Als er bij de bewoner iets dwars zit, ga je het gesprek aan. Het samen naar een oplossing zoeken geeft mij voldoening."

Vera Verzorgende IG

"Hiervoor werkte ik in de sales en HR. Ik werkte veel met mijn hoofd en nu wil ik met mijn hart en handen werken. Ik liep een ochtend mee in de zorg en was om, het was hartelijk en warm, en dit gevoel is inmiddels alleen maar versterkt."

Marie-José Verzorgende IG

"Dit is de leukste baan die ik ooit heb gehad! Bewoners zien mij niet puur als een werknemer, maar ze zien mij echt als maatje. Ik heb altijd lol met bewoners. In deze baan kan ik mijzelf zijn."

Gerard Medewerker intern vervoer

"Ik begon met werken als huishoudelijk medewerkster. Ik heb de kans gekregen om door te groeien naar helpende en ben nu bezig met mijn opleiding Verzorgende IG. Je krijgt echte waardering. Dat is heel waardevol."

Emel Leerling Verzorgende IG